Miniroskis ennaltaehkäisee roskia!

Miniroskis on tarkoitettu tupakoivan sekä purukumia pureskelevan ja karkkeja syövän henkilökohtaiseksi käyttöesineeksi. Sinne on helppo laittaa omat tumpit, purkat ja karkkipaperit. Miniroskis mahtuu erittäin hyvin pieneenkin taskuun ja kestää käytössä vuosikausia.

Ilmatiiviiseen purkkiin voi laittaa useita tumppeja, myös palavina. Hapettomassa tilassa tumpit sammuvat hetkessä. Purkin sisällön voi tyhjentää turvallisesti tavalliseen sekajätteeseen.

Tumpit sisältävät lukuisia myrkyllisiä kemikaaleja ja maatuvat hyvin hitaasti. Vielä maatumisensa jälkeenkin ne myrkyttävät maata ja vesistöjä. Pienet lapset, koiranpennut, kalat ja linnut panevat tumppeja suuhunsa.

On tärkeää lopettaa kaikin puolin myrkyllisen roskan maahan heittäminen. Purukumi voi tarttua eläinten tassuihin ja on erittäin vaikea poistaa kaduilta.

Miniroskiksen käyttäjä saa siis nauttia hyvästä omastatunnosta suojellessaan ympäristöä.

Miniroskikset tehdään ilmaisista kierrätyspurkeista. Valokuvausliikkeestä voit kysyä filmipurkkia, diabeetikkotutulta koeliuskapurkkia. Ehkä keksit jonkun muun ilmatiiviin purkin?

Purkin voi tuunata tarralla tai lehdestä leikatulla kuvalla päällystämällä kuva leveällä teipillä,niin että lopputulos on siisti ja kestävä. On myös käytetty kangasta ja akryylimaalausta. Ehkä keksit itse uuden tuunaustavan? Jos, kertoisitko muillekin Roskaliikkeen facebook-sivulla

Roskaliikkeen perustaja Tuula-Maria Ahonen pitää miniroskiksia taskuissaan ja lahjoittaa niitä aina silloin tällöin tupakoiville.

- Tupakoivat ilahtuvat, "Fiksu keksintö!" "Onpa kätevä!" on yleisintä palautetta. Kerran eräs nainen ilahtui niin, että sanoi: "Pelastit päiväni!" Toinen nainen alkoi miettiä miniroskiksen ilahduttamana tupakoinnin lopettamista, Tuula-Maria kertoo.

Katso Ylen esittelyvideo Tumppipurkki Turusta.

Tuula-Maria Ahonen vetää tilauksesta Miniroskis-työpajoja ympäri Suomea ja ulkomaillakin.

  

takaisin etusivulle