De Alledaagse Afvalgroep

in English   auf deutsch   på svenska   in italiano   en español   en català   portugues   på norsk   på dansk   nihongo   en français   Kiswahili   по-русски   Nederlands   á íslensku   en Esperanto   chinese   magyar   suomeksi   eesti  "A great spirit may live in a small deed" Raimo O. Kojo, schrijver en lid van de groepDoe mee met de Alledaagse Afvalgroep !
Afval, papier en plastic dat zomaar in de natuur wordt weggegooid, ziet er slordig uit. Het vervuilt het milieu en het is een gevaar voor dieren (meer details via deze link) . Het is gemakkelijk om de vervuiler te beschuldigen, maar verbetert het iets? De Alledaagse Afvalgroep heeft een andere weg gekozen:

We ruimen iedere dag in de natuur tenminste één stukje rommel op en wij nodigen iedere dag tenminste een nieuw lid uit.


Wij hebben ook scholen, jongerenorganisaties en andere natuurbewegingen uitgenodigd. Een lid heeft al 100 nieuw leden aangemeld. Volgens onderzoekers trekt een schoon stukje natuur ook minder rotzooi aan.

Journalist Tuula-Maria Ahonen, is samen met haar 9- en 12-jarige dochters de alledaagse afvalgroep begonnen in april 2000. De groep breidde zich in een paar dagen over heel Finland uit. De alledaagse afvalgroep heeft een uniek ledenbestand: kinderen van alle leeftijden, jongeren, volwassenen, gepensioneerden en families.

Je hoeft geen formulier in te vullen of contributie te betalen. Het is al genoeg, als je elke dag een stukje afval opruimt, in de afvalbak gooit en als je elke dag een vriend of bekende uitnodigt als lid van de groep. Het lidmaatschap berust in de eerste plaats op je eigen innerlijke motivatie.

Wij hebben ook mensen over de hele wereld uitgenodigd. Het zuidelijkste lid woont in Honduras en het noordelijkste in Noord-Lapland

We hebben ook een e-mail groep om onze ervaringen en ideeen uit te wisselen. Als je lid wilt worden van die e-mail groep, kijk dan onderaan deze pagina.

Een mens kan erg weinig doen, maar tesamen kunnen we wonderen teweeg brengen voor een schoner milieu en voor de veiligheid van de dieren.


"Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could only do a little" Edmund Burke, filosoof .

Schrijf in ons gastenboek , dat op 9 augustus 2000 is geopend, je gedachten, ideeen of kommentaren. Je kunt ook de berichten van anderen lezen

Read guestbook!     Sign guestbook!   Dreambook
Als je lid wilt worden van de engelstalige discussiegroep, stuur een e-mail naar:
littermovement-subscribe@yahoogroups.com

of vul je e-mail adres hier in.


De alledaagse afvalgroep


webmaster