Miniroskis ennaltaehkäisee roskia!

Miniroskis on tarkoitettu tupakoivan/purukumia ja karkkeja syövän henkilökohtaiseksi käyttöesineeksi. Sinne on helppo laittaa mm. omat tumpit, purkat ja karkkipaperit.


Miniroskis mahtuu erittäin hyvin pieneenkin taskuun ja kestää käytössä vuosikausia. Ilmatiiviiseen purkkiin voi panna kerrallaan yli 10 tumppia, palavinakin. Hapettomassa tilassa tumpit sammuvat hetkessä. Purkin sisällön voi tyhjentää turvallisesti tavalliseen sekajätteeseen.

Tumpit sisältävät lukuisia myrkyllisiä kemikaaleja ja maatuvat hyvin hitaasti. Vielä maatumisensa jälkeenkin ne myrkyttävät maata ja vesistöjä. Purukumi voi tarttua eläinten tassuihin ja on erittäin vaikea poistaa kaduilta.

Miniroskiksen käyttäjä saa siis nauttia hyvästä omastatunnosta suojellessaan ympäristöä.

Miniroskikset tehdään ilmaisista kierrätyspurkeista. Valokuvausliikkeestä voit kysyä filmipurkkia, diabeetikkotutulta koeliuskapurkkia. Ehkä keksit jonkun muun ilmatiiviin purkin?


Purkin voi tuunata tarralla, lehdestä leikatulla kuvalla päällystämällä sen leveällä teipillä, kankaalla, akryylimaalilla jne. Rajana vain mielikuvitus!

Miniroskiksista on järjestetty useita koululaisten ja opiskelijoiden taidenäyttelyitä Helsingin kirjastoissa ja Torniossa Aineen Taidemuseossa.

Myös aikuiset tuunaavat miniroskiksia, itselleen ja lahjoiksi. Ehkä keksit jonkun uuden paikan, missä voisit järjestää omien tuunauksiesi Miniroskis-taidenäyttelyn?takaisin etusivulle